Rólunk - Bachata oktatás Szegeden - Szlavi Dance Art

Rólunk

Én, aki írom ezeket a sorokat, Szlavati Andrea vagyok, és 2014-ben kezdtem el táncolni.

2015-ben 2. helyezést értem el a Bachata Magyar Bajnokságon, amatőr kategóriában: a videón a piros ruhában táncoló vagyok.

2017-ben kezdtem el táncot tanítani. Azóta már hivatásszerűen kizárólag a tánccal foglalkozom.

2019-től táncpartnerem Vicsek János, aki első, legrégebbi tanítványom is egyben.

2020 óta SzlaVi Dance Art néven működtetünk egy saját tánciskolát.

Az általunk tanított táncokról

Bachata

Fő területünk a bachata oktatása, mely egy forró égövi, páros tánc, aminek több stílusát is tanítjuk. Imádjuk a zenét is, a táncot is: mindent, ami bachata!

Ez a tánc a Dominikai Köztársaságból, a 60-as évek tájékán indult el világhódító útjára. Több táncstílus is hatott rá az idők folyamán. Elmondhatjuk, hogy meghódította a világot. Oka talán a fülbemászó dallamok, a zene nagyszerűsége, vidámságra, örömre ösztökélő hangzása, és az egyszerű, viszonylag könnyen elsajátítható lépései, és figurái lehetnek.

Én biztosan gyorsan bele szerettem, de így jár ezzel más is, aki találkozik ezzel a műfajjal, hiszen örömet, boldogságot, sikerélményeket, és személyes fejlődést ad.

Mi kurzusainkon a bachata tradícionális ága mellett, annak szenzuálisabb ágával is foglalkozunk. Ez utóbbi órákon testközelibb figurákat fogunk tanulni, feldolgozott, és egyéb bachata sláger zenékre.

Urban kiz

Emellett foglalkozunk még alap szinten kizombával és urban kiz-zel is, melyet szintén el tudtok sajátítani nálunk.

A kizomba egy, az afrikai Angolából származó páros tánc.

Az urban kiz pedig ennek “városiasodott” formája, melyre a világot körbe járó útja során különböző táncstílusok hatottak. Élő, fejlődő irányzat.

Manapság az egész világon igen népszerű, dinamikus, a zenei váltásokat jól kihasználó táncstílus.

Sok sláger zene is születik ebben a stílusban megírva.

Hol találsz meg minket?

A nagyobb létszámú, csoportos óráinkat és workshopjainkat helyileg Szegeden a Forma 1 Fitnesz Stúdióban tartjuk, míg szeptembertől a kisebb létszámú (16 főig) órákat, és a magánórákat pedig a Lengyel u. 28. szám alatt.

Hódmezővásárhelyen a BFMK tánctermében találkozhattok velünk havi rendszerességű workshopjainkon.

Az eseményeink részvételi díját a webáruházunk felületén is tudjátok rendezni.

Szerződésben állunk egy megfelelő, biztonságos szolgáltatóval, a Paylike-kal, így működtetjük online, bankkártyás fizetésünket, ami kényelmessé, és egyszerűvé teszi a vásárlást, nem kell pénzezzünk az órák elején. 🙂

Aktívan működtetjük a Billingo automatikus számlázási rendszerét az online fizetéseknél.

Természetesen, aki továbbra is készpénzzel szeretne fizetni, megteheti.

Aktuális óráink, workshopjaink

Ami segítség lehet tánctanulásod során

Van egy INGYENES 100 nap 100 lépés KIHÍVÁSunk is, melyet a Youtube csatornánkon érsz el:

Hol találkozhatsz még velünk az órákon kívül?

Különböző rendezvényeken rendszeresen vagyunk meghívott fellépők, ahol a táncunkkal, vagy akár a résztvevők tanításával, színesíteni tudjuk az adott összejövetelt. Legyen szó akár gyerekekről, akár nyugdíjasokról, szóval ilyen helyeken is találkozhatsz velünk, illetve, ha te tartasz / szervezel rendezvényt, hívj meg minket bátran!

Tel: Szlavati Andrea 30/260-6411

Hogyan gondolkozunk az oktatásainkról?

Nagy hangsúlyt fektetünk az oktatás minőségére.

Hiszünk abban, hogy szükség van erre a tánc területén is.

Odafigyelünk tanítványainkra, igyekszünk a lehető legjobban kiszolgálni az ő igényeiket.

Hiszünk az élethosszig tartó tanulásban, a tánc csapatkovácsoló erejében, abban, hogy a tánc boldogít, és abban, hogy mindegy, hány éves vagy, táncoltál-e valaha, vagy van-e hozzá tehetséged, képes vagy elsajátítani.

Hiszünk abban, hogy a tanulásod eredménye 2 dolgon múlik:

  1. az egyik, hogy te mennyit teszel bele, hány óra gyakorlást, milyen fajta hozzáállást, mennyire vagy magaddal szemben türelmes, mennyire vagy kitartó, és következetes,
  2. a másik, hogy kitől tanulsz, az illető szakmailag is mennyire képzett, ill. emberileg is milyen, hogyan kommunikál, hogyan képes átadni a tudását, és mennyire szereti azt, amit csinál.

Ha ez a kombináció egymással harmóniában fennáll, garantált lesz a sikered.

Mi több területen is folyamatosan fejlesztjük a tudásunkat, hazai illetve külföldi oktatók által, annak érdekében, hogy a tőlünk telhető legjobbat adhassuk neked folyamatosan.

Tehát, mi a második pont minden pontján folyamatosan dolgozunk magunkon, így  igazából már csak rajtad áll.

Kinek ajánljuk óráinkat?

Mindenkinek, aki szeret, szeretne, vagy valaha szeretett volna táncolni.

Aki mozogni akar, kikapcsolódni, formába kerülni, vagy jó hangulatba akarja magát hozni egy könnyedebb mozgástípussal, annak itt a helye.

Egyedül, pár nélkül is jöhetsz-e?

Igen… hiszen mások is vannak így ezzel.

Az órákon folyamatosan cserélünk párt, így nyugodj meg, fogsz tudni táncolni kivel. Ugyanakkor, ha olyan kérésed van, hogy te kizárólag csak a te pároddal szeretnél, erre is van lehetőséged.

Életkor

Bármennyi.

Hiszen a tánc nem kor kérdése.

Milyen tánctudást / előképzettséget igényelnek az órák?

Minden óránál fel van tüntetve annak szintje.

  • Kezdő óra: annak ajánlott, aki még soha életében semmit nem táncolt, vagy, már táncolt bármit, de max. fél évet. Az is ide tartozik, aki korábban bachatát tanult, pl. más iskolában, fél év alatti időtartamban.
  • Középhaladó óra: fél év és 4 év közötti időtartam alatt megszerzett tánctudásra építkezik, akkor is, ha már tanultad az adott táncstílust másik iskolában. Oka: mi mást tanítunk, és máshogyan, mint mások.
  • Haladó óra: egyelőre nem tartunk. Amikor lesz rá igény, azonnal fogunk tartani. Ehhez szükséges adott táncstílusban megszerzett, min. 4-5 éves tánc tudás. Vagy más táncokban szerzett 5-10 év között szerzett tapasztalat. Aki ilyen háttérrel rendelkezik, neki inkább javasoljuk a magánórákon való részvételt, ott saját tempójában, akár extra gyorsan is haladhat.Egyeztetni időpontot pedig velem személyesen, vagy Messengeren: Szlavati Andrea néven találsz, vagy telefonon a: 30/260-6411-es számon.

Az órák menete

Az elején: 10-15 perc bemelegítés, táncos képesség fejlesztés.

A közepén: ismétlés + új anyag tanulása.

A végén: 5-8 perc nyújtás.

Teljes időtartam: 1 óra 20 perc

  • Ruházat: kényelmes, amiben könnyen mozogtok.
  • Cipő:  váltócipő használata a teremben kötelező! Nem előírás a magassarkú lányoknak sem, inkább törekedjünk arra, hogy 3 óra hosszán keresztül kényelmes legyen a lábbelid viselete.
  • Terem: minden óránkat parkettás / laminált padlós, nagy tükrös, világos teremben tartjuk.
  • Higiénia: megkérnék mindenkit, hogy szépen, frissen, illatosan érkezzen, hiszen mégiscsak egy testközeli táncot  járnunk az órákon.
  • Részvételi állapot: kérnék mindenkit, hogy lehetőség szerint kipihent állapotban érkezzen az órákra  annak érdekében, hogy érdemben tudjunk haladni az oktatással, és így ne akadályozzunk esetleg másokat a tanulásban.

Az eseményeinken való részvétel egyben hozzájárulás az ott készült fotók, és videók marketing célú felhasználására.

Mit tartogatunk még neked?

Szegedi workshopjaink után, tartunk esti gyakorló bulikat, ahol máris tudod gyakorolni az aznap, frissen megszerzett tudást.

Az ajtónk nyitva áll előtted, gyere be rajta ! 😉

Érdeklődj a részletek iránt: